Om mig - Milena Andersson 

Under hela mitt liv har jag i olika roller jobbat med människor och har alltid varit fascinerad av hur tanken, kroppen och känslor hänger ihop och påverkar oss med vilka beslut vi tar, vilka handlingar vi gör och vilket resultat vi sedan får. Att få människor att utvecklas och må bra är min stora passion i livet.

Min bakgrund

Efter avslut av min kandidatexamen i Ekonomi startade min karriär på Sparbanken Lidköping. Att jag blev kvar där i många år var för att mitt intresse och engagemang för människor alltid varit stort. Som både privat- och företagsrådgivare med eget kundansvar har jag skapat viktiga relationer och fått en massa lärdomar om hur drivet hos människor kan göra underverk. Som marknadschef och del i ledningsgruppen fick jag en djupare förståelse för vilka mänskliga behov som styr engagemang. Vikten av att skapa effektiva välmående team som jobbar mot gemensamma mål, har en tydlig rollfördelning och tid för reflektion. Vikten av delaktighet. Att vi vet vad det innebär i handling när vi pratar om våra värderingar. Att en ledare som är trygg i sig själv, har balans, tydliggör mål och riktning både för sig själv och sitt team och känner till varje individs drivkraft skapar välmående, högpresterande team som är hållbara över tid. Att när människor utvecklas och mår bra utvecklas företaget.  

Alla dessa lärdomar och relationer under åren har gett mig en större förståelse för hur allt hänger samman. Att vi agerar i ett större system och är beroende av varandra. Om vi gör positiva förändringar i något led påverkar det hela systemet.

För att fördjupa mig än mer och få möjlighet att få ägna min kompetens till att kunna bidra till ett högre syfte valde jag att vidareutbilda mig till professionell coach på välrenommerad ICF-ackrediterade Gothia Akademi i Göteborg. En resa där jag fått möjlighet att ta reda på mina drivkrafter, värderingar och mål i livet samt hittat mina inre styrkor som gjort det möjligt att skapa handlingskraft för framtida hållbara resultat. Walk your value är ett koncept jag utvecklat tillsammans med Mia Hellström på MM Commitment. Vår ledarskapsfilosofi är "Medvetna steg av mig mot en bättre värld tillsammans". Genom filosofin har vi skapat egna redskap  och en egen modell, MOD-modellen, som bidrar till hälsosamma individer och organisationer.  Att nu ha redskap för att kunna möjliggöra för andra att göra sin förändringsresa ger mig otroligt mycket energi och är min mission i livet.